12. Rockanje ’t Pesthuys’

Eén week Vobulakamperen van 10 t/m 17 augustus 2019

Maximaal 50 deelnemers

Terrein en omgeving

Het landgoed ’t Pesthuys’ is circa 12 hectare groot en ligt nabij het dorp Rockanje. Het wordt voornamelijk gekenmerkt door ongerepte binnenduinlandschap. Het landgoed met het daarop staande Pesthuis en 3 woningen, is in maart 2002 gerangschikt als zelfstandig NSW-landgoed. Het vormt  een onderdeel van het Natura 2000-gebied Voornes Duin. Het strand ligt vlakbij (tien minuten op de fiets, half uur lopen) en met Brielle en vele andere historische dorpen in de omgeving is er genoeg te doen.

Landgoed ’t Pesthuys is een afsplitsing van het landgoed Strypemonde,  oorspronkelijk een bezitting van circa 1.500 ha op het voormalig eiland Voorne.  In de 18e eeuw moesten de nodige maatregelen getroffen worden om de oprukkende zee en zandverstuivingen te beteugelen. Dit door bedijkingen en de aanleg van een hakhoutbos. Hier bevinden zich nu een dichtgegroeide schurveling en cultuurweiden naast de overblijfselen van een brede kreek. Deze kreek maakte het mogelijk om van zee uit met sloepen zieke schepelingen aan land te brengen.

Kamperen

We kamperen op een mooi kampeerveld van het Zuid-Hollands Landschap in de duinen omzoomd door bomen.

Landgoed ’t Pesthuys heeft een particuliere eigenaar.

https://www.zuidhollandslandschap.nl/duinen-van-oostvoorne

Voorzieningen

            

Het terrein is alleen toegankelijk voor kampeerders met tenten vanwege het kwetsbare terrein. Auto’s kunnen parkeren op een strook naast ons kampeerveld.

Let op! Huisdieren zijn op dit veld niet toegestaan.

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan uit het open maken van een bos en van kruiden- en faunarijk grasland. Opschonen van libellenpoelen. Het open houden van een elzenhakhoutbosje. Voor de werkzaamheden is het belangrijk om een fiets tot je beschikking te hebben.

Deelnamekosten

Voor volwassenen: € 31,50 p.p. Voor 5-15 jaar: € 24,50 p.p. Tot 5 jaar: gratis.

Begeleiders

Douwe Klaucke en David de Kruif

Rockanje ’t Pesthuys’ 2019 volwassene

Rockanje ’t Pesthuys’ 2019 5/t/m 15 jaar

Rockanje ’t Pesthuys’ 2019 tot 5 jaar

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.